Nincs aktuális esemény.
Hírek
2010. májusi hírek PDF Nyomtatás E-mail

A „Szimuláció és optimalizáció” matematikai alapkutatási projekt újabb programját ajánljuk megtisztelő figyelmébe. 2010. június 25-én, pénteken egy Kaliforniában élő magyar kutató, Komzsik Lajos érkezik egyetemünkre, aki az úgynevezett végeselem-módszerek elméletéről és alkalmazásáról tart előadást, majd ezt követően válaszol a résztvevők kérdéseire.

Tovább...
 
2010. áprilisi hírek PDF Nyomtatás E-mail

A Széchenyi István Egyetemen az Európai Unió és a Magyar Állam által támogatásával megvalósuló „Szimuláció és optimalizáció” matematikai alapkutatási projekt első fázisában megtörtént a nemzetközi kutatói team felállítása. A neves külföldi kutatókból és a győri egyetem szakembereiből álló csoport az eddigieknél akár húszszor gyorsabb számításokat eredményező algoritmusokat, képleteket dolgoznak ki, amelyek a későbbi alkalmazott kutatások és fejlesztések révén piaci hasznot hozó eredményeket jelentenek majd a gyártástervezésben. A kutatói team tagjairól és a projekt további előrehaladásáról a http://tamop422.sze.hu projekthonlapon található bővebb információ.

Tovább...
 
2010. márciusi hírek PDF Nyomtatás E-mail

A Széchenyi István Egyetem 2009-2011 között zajló megújulási programjának részeként egy matematikai alapkutatási projektet valósít meg az intézmény 2009. szeptember 1. és 2011. augusztus 30. között. A fejlesztést az Új Magyarország Fejlesztési Terv Társadalmi Megújulás Operatív Programja keretében az Európai Unió és a Magyar Állam 292 millió forinttal támogatja. A felsőoktatási intézmény által biztosított önerővel kiegészülve 343 milliós összköltségvetésű „Szimuláció és optimalizáció” projekt célja egy nemzetközi kutatói csoport felállítása, amelynek tagjai – egyetemünk munkatársai és a világ élvonalába tartozó, külföldön tevékenykedő szakemberek – a matematika és a számítástudomány innovációt célzó területein végeznek alapkutatásokat.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 3 Következő > Utolsó >>

Eredmények: 19 (21 - 21)