Nincs aktuális esemény.
Sajtószemle
Eredményes kutatási program PDF Nyomtatás E-mail

Sajtótájékoztatón értékelte a Széchenyi István Egyetem (SZE-Győr) augusztusban lezáruló matematikai alapkutatási projektjét dr. Horváth Zoltán kutatási programigazgató. A rendezvényre abban az újonnan felépített INNO-Share központban került sor, amelynek alagsorában a tudományos munkát támogató szuperszámítógépek üzemelnek.

Tovább...
 
Nemzetközi kutatói hálózatot épít a győri egyetem PDF Nyomtatás E-mail

Valami készülőben van a Széchenyi István Egyetem környékén – legutóbb Orbán Viktor miniszterelnök tett határozott célzást az intézménynek egyre erősödő gazdasági és tudományos szerepét illetően. Nem alaptalanul, hiszen több jelentős eredmény mellett a „Szimuláció és optimalizáció” című, uniós támogatású matematikai alapkutatási projektnek köszönhetően Győr felkerült a világ tudományos térképére.

Tovább...
 
Penge, Memo, Plexi PDF Nyomtatás E-mail

A Széchenyi István Egyetem kutatói tevékenységét világszínvonalú informatikai berendezések segítik. A Matematika és Számítástudomány Tanszék a június végén tartandó „Szimuláció és Optimalizáció” nagyszabású nemzetközi konferencia felvezetéseként mindenki számára lehetőséget teremt a professzionális gépek személyes kipróbálására.

Tovább...
 
Találkozás a győri szuperszámítógépekkel PDF Nyomtatás E-mail

Talán kevesen tudnak róla, hogy milyen világszínvonalú informatikai berendezések segítik a Széchenyi István Egyetem kutatói tevékenységét. A Matematika és Számítástudomány Tanszék a június végén tartandó „Szimuláció és Optimalizáció” nagyszabású nemzetközi konferencia felvezetéseként mindenki számára lehetőséget teremt a professzionális eszközök személyes kipróbálására.

Tovább...
 
Milliókat hozhat az optimális gyártási sorrend PDF Nyomtatás E-mail

Végéhez közeledik a Széchenyi István Egyetem „Szimuláció és optimalizáció” kutatási projektje, amelynek zárórendezvényeként június végén nagyszabású nemzetközi konferenciát szerveznek a győri kampuszon. Bár sok tekintetben kevésbé látványos az ilyen jellegű fejlesztés, mint egy építkezési beruházás vagy tudomány-népszerűsítő előadások megtartása, a professzionális koncepció szerint zajló kutatói tevékenység hatékonysága milliárdokban mérhető. Sorra születnek a később az ipar számára elengedhetetlenül fontos algoritmusok és egyéb számítástudományi megoldások, ezek közül mutatott be egy közelmúltban kidolgozott koncepciót dr. Horváth Zoltán, a SZE-Győr Matematika és Számítástudomány Tanszékének vezetője.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1 2 Következő > Utolsó >>

Eredmények: 1 (9 - 13)