Nincs aktuális esemény.
Kutatási program PDF Nyomtatás E-mail

A számítógépes szimulációk felgyorsítása a célja a Szimuláció és optimalizáció című, két éves projektnek, melynek nyitó rendezvényét ma tartották a Széchenyi egyetemen. A program a kampusz komplex intézményfejlesztési programján belül uniós és állami támogatásból, valamint önerő felhasználásával, összesen csaknem 344 millió forintból valósul meg. A résztvevők egy nemzetközi kutatócsoport létrehozását tervezik, a hosszú távú célkitűzés az, hogy az intézmény külföldön is nagyobb publicitást, elismertséget szerezzen.

Az úgynevezett alapkutatási programban résztvevők feladata, hogy megoldást keressenek a gyártási folyamatokban egyre gyakrabban előforduló problémákra. A cégek elvárása az, hogy egységnyi idő alatt minél több lehetőséget próbálhassanak ki, ezáltal időt és nem utolsó sorban pénzt is spórolhatnak.

A kutatásba német, osztrák, belga, angol, sőt amerikai professzorokat is bevonnak, de részt vehetnek benne az egyetemek doktorandusz hallgatói is. A program 2011. augusztusában ér véget, a csoportok azonban még további 5 évig együtt dolgoznak majd.

(Revita TV, 2010. február 25. - videóval!)