Nincs aktuális esemény.
„Szimuláció és optimalizáció” - 2011. április PDF Nyomtatás E-mail

Április 6-án és 7-én a Széchenyi István Egyetem Matematika és Számítástudomány Tanszékének vendége volt az Egyesült Államokban élő dr. Komzsik Lajos, aki a „Szimuláció és optimalizáció” kutatási program tanácsadójaként tartott szakmai szemináriumot a győri székhelyű nemzetközi kutatói team tagjai részére.
Komzsik Lajos világhírű kutató, az eredetileg a NASA számára kifejlesztett analizációs szoftver, a Nastran egyik fejlesztője. Ezt a rendszert világszerte negyvenezer cég félmillió mérnöke használja, például a legnagyobb utasszállító repülőgép, az Airbus A380 szárnyát is ezzel a programmal tervezték.

A magyar származású, Kaliforniában dolgozó szakember abban segít a Széchenyi István Egyetem munkatársainak, hogy minél jobban elsajátítsák az ipari elvárásokhoz igazodó kutatói gondolkodásmódot.
Április közepén egy másik külföldön élő magyar kutató, dr. Pintér János is a győri kampuszra érkezett. A törökországi Ankarában található Bilkent Egyetem munkatársa a globális optimalizáció témakörével foglalkozik, s ezzel kapcsolatos tapasztalatait osztotta meg a széchenyis kollégákkal. A programot zártkörű volt, ám dr. Pintér János hamarosan visszatér, és júniusban nyilvános előadást fog tartani a „Szimuláció és optimalizáció” projekt konferenciája keretében.