Nincs aktuális esemény.
"Szimuláció és optimalizáció" - 2011. július PDF Nyomtatás E-mail

Július első napjaiban nemzetközi tudományos konferenciát tartottak a győri Széchenyi István Egyetemen (SZE-Győr), amelyre a világ minden tájáról érkeztek neves kutatók. A visszajelzések alapján igen eredményesnek mondható a találkozó.

A Pennsylvania államban található Lehigh Egyetem tanszékvezetője, Terlaky Tamás szerint a SZE-Győr a világhírű kutatókat soraiban tudó nemzetközi kutatói team létrehozásával, az eddig elért eredményekkel és a külföldi érdeklődésre méltán számot tartó konferenciák megrendezésével felkerült a világ tudományos térképére.

Andy Conn, az USA-beli IBM Watson kutatóközpont vezető munkatársa nagyon ígéretesnek tartja a Győrben kezdeményezett kutatási együttműködést, s a jövőben is szívesen részt vesz a kutatási programban, különösen a fiatal tehetségek felkutatásában és pályájuk támogatásában.

Pintér János, aki Törökország egyik vezető egyeteméről a közelmúltban települt vissza Kanadába, egy szimulációs szoftvert fejlesztett ki a győri kutatók segítségével, amelynek hamarosan or kerül a piaci bevezetésére. A Németországban élő Dieter Bestle már szeptemberben visszatér a győri kampuszra, hogy az ipari optimalizálás területén további kutatásokat végezzen a SZE-Győr munkatársainak támogatásával.